Satsningar på arbetslivskvaliteten
Piirroskuva, jossa ihmishahmo kantaa selässään kumarassa ja hikoillen Aina töissä -kylttiä.

Programmet Arbete2030 måste få fortsätta och resurserna måste utökas

Mål

  • Programmet Arbete2030 bör fortsätta under den kommande regeringsperioden och programmets resurser bör utökas. Det här kräver centralorganisationerna på arbetsmarknaden gemensamt.

Motiveringar

Det går att lösa de utmaningar som finns i samhället i fråga om arbetshälsa, arbetsproduktivitet och arbetets attraktionskraft. Det går att på ett hållbart sätt påverka utmaningarna genom att förbättra de vardagliga funktionerna på arbetsplatserna.
Programmet Arbete2030 når ut till arbetsplatser i alla branscher och i hela Finland. Inom ramen för programmet har man redan inlett 30 branschspecifika projekt och tio regionala projekt i gemensam regi av arbetstagar- och arbetsgivarförbunden. Totalt har programmet hittills nått ut till cirka 1 000 arbetsplatser.
I programmets ledningsnätverk deltar dessutom 5 600 personer i chefsposition och personer som är intresserade av ledarskap. Innehållet har planerats och genomförts på trepartsbasis.
Målet med programmet Arbete2030 är att
  • påskynda förnyandet av verksamhetssätten och utnyttjandet av ny teknologi på finländska arbetsplatser
  • stärka en arbetskultur som bygger på samarbete och förtroende
  • göra Finland till en ledande utvecklare av arbetslivsinnovationer i den digitala eran
  • göra arbetshälsan i Finland till världens bästa senast år 2030.
Läs mer om programmet Arbete2030.

FFC:s övriga mål för arbetslivskvaliteten

  • Finland ska aktivt utveckla arbetslivet inom Europeiska unionen.
  • Det måste bli möjligt för fler arbetstagare att jobba deltid om de vill.

Inställningar för kakor

Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att förbättra användbarheten, utveckla vår webbplats och rikta kommunikation. Du kan godkänna alla kakor eller välja vilka kakor du godkänner.

Nödvändiga kakor

De här kakorna är nödvändiga för att tekniken på webbplatsen ska fungera, och det går inte att koppla bort dem. De funktionella kakorna är relevanta för att du till exempel ska kunna surfa på vår webbplats och för att egenskaperna på webbplatsen ska kunna användas.

Analyskakor

De här kakorna samlar endast in anonym information om hur webbplatsen används. Med hjälp av analyskakorna kan vi mäta och analysera hur vår webbplats fungerar. Vi använder de här kakorna till exempel för att veta vilket innehåll på vår webbplats som är populärt och för att försäkra oss om att besökarna hittar innehåll som är relevant för dem. All insamlad information är statistiskt material, och det går inte att identifiera personer utifrån informationen. Du kan ändå koppla bort användningen av de här kakorna när som helst.

Riktade kakor och reklamkakor

Vi kan använda de här kakorna till exempel för att göra den reklam som riktas till dig exaktare och intressantare. Kakorna kan också användas för att anpassa innehållet på vår webbplats så att det är mer intressant för dig. Insamlingen av information grundar sig på identifieringen av din webbläsare eller enhet. Om du vill kan du när som helst stänga av användningen av de här kakorna.